Koostöös Tartu Linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonnaga osaleb Hingehoiukeskus Sotsiaalministeeriumi projektis “Vaimse tervise teenuse toetus kohalikule omavalitsusele aastal 2023. aastal”. Nimetatud projekti vahenditest saab Hingehoiukeskus pakkuda kõigile Tartu linna elanikele tasuta hingehoiuteenust. Kokku saab ühes kuus pakkuda 65 tasuta tundi.

KONTAKT

Hingehoidlikuks vestluseks saab aja kokku leppida saates e-kirja aadressil hingehoid@hingehoid.ee või helistades telefonil 745 7054‬.

ASUKOHT

Tartus Pastoraadis, aadressil Riia 22a.

Vaimse tervise teenus Tartu Linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakond on parandanud psühholoogilise ja psühhosotsiaalse abi kättesaadavust Tartu linna elanikele 2023. aasta lõpuni sotsiaalministeeriumi toetusmeetme „Vaimse tervise teenuse toetus kohalikule omavalitsusele 2023. aastal“ vahenditest (sotsiaalkaitseministri 13.02.2023 määrus nr 4).

Teenused on avatud nii lastele kui täiskasvanutele, kes tunnevad, et vajavad psühholoogilist tuge ja toetust igapäevaelus toimetulekuks. Teenusele saab registreeruda otse teenusepakkujaga ühendust võttes, eelnev suunamiskiri selleks vajalik ei ole.

Hingehoiuteenus toetab erinevates eluraskustes inimesi. Hingehoidjaga koos mõtetstatakse lahti tekkinud olukord, leitakse leevendust ning hingerahu. Teenust pakub MTÜ Tartu Teoloogia Akadeemia (Riia 22a-2, Tartu), hingehoidjad Raili Hollo, Kaili Särg, Maie Ilumets, Naatan Haamer, Olavi Ilumets, Triin Lõbus, Urmas Nagel. Info ja registreerimine e-postil hingehoid@hingehoid.ee või helistades telefonil 7457054. Teenust osutatakse eesti ja vene keeles.

Lisaks hingehoiule on võimalik antud projekti raames saada abi ka MTÜ Eesti Pereteraapia Keskuselt ja OÜ Pereakadeemialt.

MEIE HINGEHOIDJAD

Haridus

EELK Usuteaduse Instituut.

 

Täiendkoolitused

Psühholoogilise meetodi Voice dialoque 2 aastane kursus prof. Sergei Strekalovi juures (Freiburgi Transpersonaalse ja teadvuse uurimise instituut).

Retriidi juhendajate kursus Soomes (retriidijuhendaja dr. Raili Heikkinheimo,  psühhoterapeut dr Seppo Laakso).

Mentori koolitus EELK Usuteaduse Instituudis (Naatan Haamer, Einike Pilli jt.).

 

Töökogemus

Töötanud vaimulikul tööl 10 aastat EELK Hiiumaa kogudustes ja 20 aastat EELK Räpina ja Mehikoorma koguduse õpetajana.

Viinud läbi vaimulikke harjutusi üle 15 aasta.

Olnud mentoriks uutele vaimulikele.

Töötanud varem Hiiumaa koolides ja Räpinas usundi, filosoofia ja ajaloo õpetajana.

 

Natuke endast

Olen alati huvi tundnud teoloogia ja psühholoogia vastu. Nendel aladel ennast täiendanud ja oma igapäevases töös vaimulikuna keskendunud ehk rohkem hingehoiu ja pihi küsimustele. Rohkem olen olnud haaratud nn. müstilisest traditsioonist.

Oluline koht minu elus on ka luulel ja muusikal. 2010 aastal andsin koos preester Sakarias Leppikuga välja ka CD oma lauludega. Vaimulikus töös olen saanud neid ande piisavalt rakendada.

Olen abielus ja nelja lapse isa.

Hingehoiukeskuses töötavad hingehoidjad, kes on omandanud erialase ettevalmistuse ja aastaid selles valdkonnas tegutsenud. Tartu Teoloogia Akadeemia on alates 1993. aastast koolitanud hingehoidjaid ja loonud tervet Eestit katva hingehoidjate võrgustiku, mille toel on võimalik jõuda abivajajateni ka kohtades, mis jäävad suurematest keskustest kaugemale. 

Täna pakub Eestis ainukesena hingehoiualast haridust nii rakenduskõrghariduse kui magistri tasemel EELK Usuteaduse Instituut, millega Tartu Teoloogia Akadeemia 2013. aastal liitus.

e-kiri: hingehoid@hingehoid.ee

tel: 745 7054

aadress: Riia 22a, Tartu

Pangakonto rekvisiidid:

MTÜ Tartu Teoloogia Akadeemia

EE532200221073885549 Swedbank

MEIE RUUMID

Asume Pastoraadis, kus on mitmed nõustamis-, koolitus- ning konverentsiruumid. Pastoraat on hubane ja modernne keskkond, kuhu on hea tulla ja kus on mõnus olla.